Ny IM-inteckning för Victor Nithander!

En månad efter den strålande insatsen i Rilton, som gav Victor Nithander hans första IM-inteckning, gjorde han det igen! I Gibraltar, eller Gibtelefom Chess Festival Masters, tog Victor 6 poäng av tio mot mycket kvalificerat motstånd och presterade ett andra IM-resultat.

Magnus Carlhammar mötte ett något "lättare" motstånd men tog också 6 poäng. Det är roligt att se våra toppspelare i hetluften!

Fullständiga resultat från tävlingen kan du hitta här. Om du klickar på Victors namn kan du se att det inte är några småpotatisar som svarat för motståndet.

Resultat: 39. Victor Nithander 6 (av 10), 53. Magnus Carlhammar 6 (195 delt.). Victor erövrade också det uppsatta priset för bästa ratingprestation av spelare mellan 2300 och 2400, en summa av icke föraktliga £2000!

För att få titeln Internationell Mästare krävs att man gör två eller tre resultat på en viss stipulerad nivå och som omfattar minst 24 partier. Som regel innebär det att tre resultat behövs. Dessutom skall man nå ett Elo-tal (internationell rating) på 2400. I och med de fina insatserna i Rilton och nu Gibraltar lär Victor ha passerat denna magiska gräns med viss råge.