Lag-DM, rond 4: klart för avgörande

I torsdagens Lag-DM för Klass II förstärktes tendensen i toppen: Trean vann över Mölndal II med 5½-2½ medan Majorna tog ännu en storseger, denna gång mot Kamraterna II med 8 – 0. Lustigt nog står två lag på 8 poäng och övriga på 2 så det är bäddat för en spännande bottenstrid på torsdag. Fyran förlorade mot Kärra med 3½-4½ och är i högsta grad indraget i denna.

Ställningen efter fyra ronder: Majorna 8/29½, Manhem III 8/25½, Manhem IV 2/12, Mölndal II 2/11½, Kärra 2/9½ och Kamraterna II 2/9. I slutronden blir det seriefinal mellan Majorna och Trean med Majorna som skyhög favorit. Fyran möter Mölndal II i en nedflyttningsmatch som ändå kan sluta med att båda lagen hänger kvar.

Tabeller och bordsresultat hittar du här.

I klass III var det seriefinal mellan Femman och Kålltorp. Ett  toppat Kålltorp kunde vinna matchen med 4½-3½ efter en w.o. i vardera laget. Sexan storvann mot ungdomliga Sjuan med 8 – 0 och Åttan förlorade mot Majorna II med 6 – 2.

Ställningen efter fyra ronder: Kålltorp 8/21, Manhem V 6/23, Manhem VI 6/21½, Majorna II 2/14½, Manhem VII 2/9½ och Manhem VIII 0/6½. I finalronden möts Femman och Sexan, Sjuan och Majorna II samt Åttan och Kålltorp.

Tabeller och bordsresultat hittar du här.