Lag-DM, rond 4: Manhem klar distriktsmästare

I måndags spelades Lag-DM:s näst sista ronden och ödet ville att det innebar finalmatchen för tävlingen. För motståndet svarade Örgryte, som vid vinst skulle ha seglat förbi i tätstriden och som också hade mönstrat starkt lag.

Det blev en hård match som länge vägde jämnt, men runt fyratimmarsstrecket tippade vågskålen över i Manhems favör. Framför allt kunde David Fendrich ur en tämligen tveksam ställning få till en infernalisk kontringskombination och vända hela sin stek. Vi hade ytterligare ett par lovande ställningar som dock mynnade ut i remi, men till sist segersiffrorna 5 – 3.

Samtidigt besegrade Tvåan Lundby med samma siffror och andraplatsen delas nu av Tvåan och Örgryte. I den återstående matchen slog Kamraterna Mölndal med 5½-2½.

Ställningen efter fyra ronder: Manhem 8/26, Manhem II 5/17½, Örgryte 5/17, Kamraterna 4/17, Lundby 1/10, Mölndal 1/8½. På måndag spelar Ettan mot Kamraterna medan Tvåan gör upp med Örgryte om silvret. Mölndal och Lundby möts i en direkt nedflyttningsmatch.

Tabell och bordsresultat hittar du här.