Allsvenskan, rond 4: rik poängskörd för Manhem

Lördagens övertygande seger i Elitserien fick en passande uppföljning på söndagen, då huvuddelen av klubbens lag gick segrande fram. Två lag hade frirond och två spelade derby, men av de övriga kunde Manhem notera åtta segrar (förutom Ettan), en oavgjord och tre förluster.

Tvåan reste till Uddevalla och hade inga problem med att vinna över det ganska ihåliga hemmalaget. 1 – 7 skrevs segersiffrorna. Samtidigt bortaslog Trean, förstärkt med Mats Welin, Alingsås med 2½-5½ i en viktig fyrapoängsmatch. Eftersom Mark vann över Majorna är nu Tvåan enda lag på full poäng i division I Västra. Samtidigt segade sig Trean över nedflyttningsstrecket!

I division II:6 förlorade Fyran en jämn hemmamatch mot Falkenberg men ligger än så länge över ödesstrecket. I de närmsta ronderna stundar två huvudkonkurrenter i nedflyttningsstriden.

Division III:7 leds nu av Sexan efter dagens seger i seriefinalen mot Lerum med 4½-3½. Åttan vann samtidigt mot Bosna 2 med 5 – 3 och ligger i mitten av den jämna tabellen.

Femman ligger fortfarande i topp efter 4 – 4 mot GSS; tabellen haltar något så det går inte att säga om laget är ensamt i topp på 6 poäng. I samma grupp tog Sjuan sin första seger, mot Mölndal 2 med 4½-3½, och pallrade sig över strecket.

I division IV slöt manhemderbyt Elvan mot Nian 2½-2½ och samtidigt vann Tian över Kamraterna 5 med 3½-1½. I toppen ligger fortfarande Götaverken 2 följt av de tre manhemlagen.

I division V spelade alla manhemlagen borta. Tretton fick resa hem från Länsmansgården poänglösa efter 4 – 1 i baken. Däremot blev det vinst för Fjorton mot Öckerö med ½-4½ och för Femton mot Örgryte 3 med 1 – 4. Tolvan hade frirond men toppar före Femton.

I division VI bortaförlorade Sexton mot Mölndal 5 med 4 – 1 samtidigt som Sjutton hade frirond. Båda våra lag ligger i mitten av serien.

Samtliga resultat och tabeller finns att bese hos Sveriges Schackförbund. Klicka "Allsvenskan".