Krokodil Cup i gång: sju finalister klara

På onsdagen startade årets Krokodil Cup, något fördröjt av trettonhelgens infallande. Kommande spelkvällar kommer samtliga att spelas på tisdagar.

Vid första kvalkvällen delades spelarna in i fyramannagrupper, varur gruppsegrarna gick vidare till själva Krokodil Cup. De lyckliga kvalifikanterna från kväll 1 blev Edmundo Jakobsson, Björn Holmgren, Mats Forser, Rickard Dave. Johan Granholm, Jakob Wåhlander och Zdenko Naglic.

Dessa fortsätter nu i seedningsgruppen medan övriga spelare gör ett nytt försök att kvala in nästa vecka. Och nya spelare är varmt välkomna att hoppa in. Totalt är fyrtio spelare anmälda till tävlingen men det finns plats för fler.

Under kvällen ordnades även tipstävling i vikingakunskap. Vinnare i säker stil på sex rätt av sju blev Johan Granholm, som har belönats med en årgång av Tidskrift för Schack.