Allsvenskan, rond 2: många jämna matcher

På söndagen avverkades den andra av årets sju allsvenska omgångar. Det var en rond där fyra lag möttes i inbördes derbyn och där ett lag hade frirond. Av de övriga tolv var inte mindre än åtta inblandade i matcher som slöt oavgjort eller med uddapoängsmarginal för segrarlaget! Allmänt sett gick det bra för våra högre lag och litet mera blandat för de lägre lagen.

Gårdagens oavgjorda elitseriematch mot Kamraterna har redan refererats separat.

I division I Västra gick det fint för manhemlagen. Tvåan spelade borta mot SA Mark i Ännagården, Kinnas äldsta hus, i en match där hemmalaget var högre rankat vid sju av de åtta borden. Trots detta kunde de våra ta ledningen med 3-1 men var ändå i förlustfara. Vid ställningen 3½-3½ tog matchen ännu en oväntad vändning när Joachim Bergré inte bara kunde hålla utan t.o.m. vinna sitt dåliga slutspel och därmed bli stor matchhjälte, låt vara med litet hjälp av motståndaren. Trean tog samtidigt emot Lundby hemma och var likaledes lägre rankat. Fjolårets superettalag Lundby fick nöja sig med oavgjort mot Trean som därmed tar ett värdefullt steg mot förnyat kontrakt.

I division II hade också Fyran hårt motstånd i form av gästande Mölndal. 3½-4½ skrevs förlusten till efter hård kamp.

Våra fyra divison III-lag hade växlande framgång. Femman slog Mölndal 2 med 4½-3½ och ligger därmed i serieledning efter två omgångar.  I samma grupp fick Sjuan smaka på käppen med samma siffror mot Majorna 2 och ligger i motsatt ände av tabellen.

Sexan spelade borta mot Kamraterna 3 och tog hem spelet med 3½-4½, medan Åttan förlorade mot svåra Lerum med 2½-5½.  Båda våra lag ligger i mitten av serien.

I division IV kunde Nian eftertryckligt besegra Mölndal 3 borta med ½-4½, medan derbyt mellan Tian och Elvan vanns av de senare med 1½-3½.

Också division V bjöd på ett derby. Ungdomliga Tolvan spelade oavgjort, 2½-2½, mot mera mogna Tretton. Fjorton förlorade borta mot Örgryte 3 med 3½-1½ samtidigt som Femton hade frirond.

I division VI kunde Mölndal 4 vinna mot Sexton med 3½-1½ och därmed blev det 2-2 i de fyra mötena mellan Mölndal och Manhem denna rond. Sjutton tog emot Kålltorp 2 och spelade 2½-2½.

Samtliga resultat och tabeller finns att skåda hos Sveriges Schackförbund. Klicka "Allsvenskan".