Viktor Lundmark klubbmästare för yngre juniorer

Tolv ungdomar, födda 1995 eller senare, gjorde i helgen upp om Manhems klubbmästerskap för yngre juniorer. Det var ett fall framåt från fjolårssiffran åtta. I startfältet kunde man märka såväl färskingar som gjorde sin första protokollsturnering – och gjorde det med den äran – och erfarna rävar med topplaceringar i sikte.

På förhand kunde man vänta sig ett trekejsarslag mellan 95:orna Viktor Lundmark och fjolårsmästarinnan Louise Segerfelt och unge Gabriel Svorono och så blev det också. Gabriel kopplade ett litet grepp genom att vinna över Louise i tredje ronden, efter att tidigt skapat svåröverskådliga förvecklingar som föranledde Louise att komma i tidsnöd. I fjärde ronden, söndagens första, vann Gabriel tidigt pjäs mot Viktor som dock behöll alla pjäser på brädet och lyckades etablera ett starkt tryck mot Gabriels pjäser som stod trängda mot första raden. Viktor kom i tidsnöd men lyckades trots detta tränga igenom, vinna tillbaka pjäsen och sedan vinna tornslutspelet. Dramatik på hög nivå!

I femte ronden hade dock Louise chansen att vid en vinst mot Viktor framtvinga ett troligt särspel. Hon nobbade remi tidigt men tog senare när ställningen inte utvecklats enligt önskemålen.

Därmed är Viktor Lundmark ny klubbmästare och Lilla gruppens motståndare i KM har redan lärt sig att frukta honom som en seg kämpe som inte ger tappt.

Resultat: 1. Viktor Lundmark 5½ (av 6), 2. Gabriel Svorono 5, 3. Louise Segerfelt 4½, 4. Hampus Lane 4, 5. Olof Sanchez 3½, 6. Alex Nitsche 3, 7. Isak Ungerfält 3, 8. Gösta Larsson 2, 9. Ida Dahlgren 1, 10. Magnus Linderholm Wamby 1. John Olof Hallman och David Torinsson måste avbryta under sista dagen (12 delt.).