Jessica och Louise på väg hem från Ungdoms-EM

På onsdagen färdigspelades årets Europamästerskap i åldersklasserna 10, 12, 14, 16 och 18 år i Herceg Novi i Montenegro. Den svenska truppens bästa insats var den fjärdeplats som Nils Grandelius erövrade i Pojkar 16. Det knyts stora förhoppningar till denne yngling, men man får inte ställa orimliga krav och skall minnas att han var rankad nia i det knallhårda sällskapet.

Jessica Bengtsson var med på startlinjen liksom i fjol. Då spelade hon i Flickor 12; som nyuppflyttad i Flickor 14 blev det någon poäng mindre men mot starkt motstånd, vilket visas av den klart starkaste kvalitetspoängen bland spelarna på hennes poäng. I samma klass gjorde Louise Segerfelt debut och gick in strax bakom Jessica.

Vi hälsar flickorna välkomna hem och hoppas att de skördat många lärdomar!

Resultat; Flickor 14: 70. Jessica Bengtsson 3 (av 9), 78. Louise Segerfelt 2½ (82 delt.).

Fullständiga resultat, bilder, partier m.m. hittar du på arrangörens hemsida.

Jessica Bengtsson i Ungdoms-EM: är det den spanska löparen man skymtar på c5 (ej b5)?

Jessica Bengtsson i Ungdoms-EM: är det den spanska löparen man skymtar på c5 (ej b5)?

Jessica Bengtsson i Ungdoms-EM: är det den spanska löparen man skymtar på c5 (ej b5)?

EM-debut för Louise Segerfelt

Bilderna är tagna av Björn Andersson respektive Niklas Sidmar.