Johan Hansson klubbmästare i snabbschack

På torsdagen färdigspelades KM i snabbschack. Kampen om segern blev en strid på kniven när ledande Johan Hansson i näst sista ronden förlorade mot Tommy Wickström. Därmed stod båda tillsammans med Anders Petterson på 5 inför slutronden. I det inbördes mötet kunde Anders besegra Tommy, varvid tävlingen gick till särspel mellan Anders och Johan.

Där gick det på samma sätt som i deras inbördes möte i huvudtävlingen: Johan vann särspelet med 2 – 0 och är därmed klubbmästare i snabbschack. Blixtmästaren Anders´ drömmar om en trippel – Grand Slam i Manhem – får därmed anstå ett år.

Resultat: 1. Johan Hansson 6, (av 7; 2-0 i särspel), 2. Anders Pettersson 6, 3. Tommy Wickström 5, 4. Andreas Ahlberg 4, 5. Jan Herrman 4, 6. Patrik Abrahamsson 4, 7. Vojislav Djordjic 4, 8. Denis Poulesis 4, 9. Zdenko Naglic 3, 10. Rickard Eklund 3, 11. Niklas Kleveros 3, 12. Kjell Ljungqvist 2, 13. Jan Ambecker 1 (13 delt.).