SM: fina juniorinsatser första veckan

Nio manhemiter deltog i ungdomsklassernas spel första veckan och gjorde generellt goda till mycket goda insatser.

I juniorkvalgruppen hade vi med Zakarias Sjöström Dyrefelt. Han var rankad sexa bland de fjorton deltagarna, men släppte bara två remier över de fjorton ronderna och vann hela tävlingen! Dryga 100 ratingpoäng plus, en plats i nästa års JSM-grupp och därtill avancemang till mästarklassen i SSF blev belöningen. Också Jakob Wåhlander överpresterade medan Alexander Heino svarade för en normal insats. Resultat: 1. Zakarias Sjöström Dyrefelt 8 (av 9), 7. Jakob Wåhlander 4½, 8. Alexander Heino 4½ (14 delt.).

Fyra manhemiter var med i Kadettklassen, högst rankad – tvåa i tävlingen – av dem Johan Hansson. Johan motsvarade väl denna position och ledde tävlingen inför sista ronden. Där blev det förlust, men SM-tvåa kan likväl Johan titulera sig. Han avancerar därigenom till klass I i landsförbundet. Manhemiterna var som helhet väl med i täten genom turneringen och förbättrar sin rating, i synnerhet Andreas Ahlberg. Resultat: 2. Johan Hansson 6½ (av 9), 8. Jessica Bengtsson 5½, 9. Harald Berggren Torell 5½, 10. Andreas Ahlberg 5 (37 delt.).

I Miniorklassen försvarade Louise Segerfelt och Gabriel Svorono Manhems färger. Ingendera hade riktig tätkänning, men båda överpresterade. Arrangörerna har inte kungjort de exakta placeringarna. Resultat: 6-10. Louise Segerfelt 6 (av 9), 16-24. Gabriel Svorono 5 (49 delt.).

Allt i allt alltså fina insatser av manhemiterna och det är helt klart så att vi i våra SM-deltagare har ett fint sparkapital för framtiden. Däremot borde fler ungdomar nedanför den s.k. eliten ha tagit chansen att ställa upp. Man lär sig på att spela tävlingar och det finns gott om utrymme i startfälten för också mindre erfarna.

Resultaten går att studera noggrannare på SM:s resultatsida.