SM: blandat av seniorerna med Mats Welin som höjdpunkt

Manhem var ganska väl företrätt i seniorernas klasspel under första SM-veckan. Resultaten var blandade, men vi kan glädja oss åt en övertygande insats av Mats Welin. Han ledde mästarklassen hela veckan, förlorade visserligen i slutronden men slutade ändå tvåa med uppflyttning till Mästarelit som följd. Resultat: 2. Mats Welin 5½ (av 7), 25. Mats Eriksson 3½ (37 delt.).

I övrigt låg faktiskt de flesta av de våra på undre halvan, till dels beroende på att vi också hörde till de lägre rankade. Karl Malbert tog dock en seger i klass III och Calle Jarebo slutade tvåa i Klass IV. Fredrik Westlund var med i tätstriden i en klass II-grupp med märklig spelform: efter de ordinarie ronderna hängde arrangörerna på två monradronder för att få tillräckligt mycket spel. Nämnas bör även Kjell Kalén, som mot tufft motstånd i klass III tog 3 poäng. Resultat, Klass I, grupp 1: 7. Tommy Wickström 2 (av 7; nedfl.); grupp 3: 7. Vincent Andréasson 2½ (nedfl.); Klass II, grupp 1: 8. Lars Borgström 2 (nedfl.), grupp 7: 2. Fredrik Westlund 4½: Klass III, grupp 1: 1. Karl Malbert 5½ (uppfl.), 8. Janne Adolfsson 1; grupp 2: 7. Claes Brauer 1 (av 6); grupp 4: 6. Johan Granholm 2½ (av 7), 8. Håkan Warston 1; grupp 5: 6. Kjell Kalén 3; Klass IV, grupp 2: 2. Calle Jarebo 4½ (av 6); Veteran allmän: 6. Ove Alfredsson 4 (av 7; 23 delt.).

Resultaten går att studera noggrannare på SM:s resultatsida.