Manhemit i kamp om VM

Det är troligen inte alla manhemiter som känner till att en klubbkamrat i detta nu utkämpar kampen om Världsmästerskapet. Det rör sig om det 23:e världsmästerskapet i korrespondensschack, som startade vid årsskiftet och som rymmer manhemiten Lennart Rydholm.

Lennart är stormästare och har det imponerande ratingtalet 2530. Han har hittills avslutat två av sina partier, båda med remi som utgång. Startfältet rymmer 17 deltagare – i korrsammanhang är deltagarantalet som regel udda, eftersom alla partier spelas samtidigt och ingen drabbas av frirond. Däremot får alla spelare lika många vit- och svartpartier.

Man kan notera att en av Lennarts motståndare är Conny Persson, som var med i Manhem fram till för elva år sedan. Han har ännu inte spelat färdigt något av sina partier.

Här kan du se turneringstabellen, som uppdateras fortlöpande med nya resultat.