Gott resultat för Peter Vas i Ungern

IM-turneringen First Saturday i Budapest slutfördes i förrgår. Det rejält tilltagna startfältet rymde fjorton spelare som möttes, alla mot alla, och manhemmatadoren Peter Vas gick genom turneringen med -1, d.v.s. en halva mindre än 50%. Med tanke på att Peter Var näst lägst rankad får det anses som ett gott resultat och han förbättrar också sitt Elo-tal med trettiotalet poäng.

Kina är ett schackland på frammarsch och man kan notera att den överlägsne turneringssegraren var lägst rankad och blott 16 år.

Resultat: 1. Rui Gao, Kina 9½ (av 13), 2. IM Miklos Galyas, Ungern 8, 3. IM Bela Lengyel, Ungern 8, 4. IM Adam Szeberenyi, Ungern 7½, 5. Olli Sisättö, Finland 7½, 6. IM Dimo Werner, Tyskland 7, 7. FM Mark Lyell, England 7, 8. IM Attila Parkanyi, Ungern 6½, 9. Terry P. D. Chapman, England 6, 10. Peter Vas, Sverige 6, 11. FM Jean-Jacques Rabeyrin, Frankrike 5½, 12. IM Sandor Farago, Ungern 5, 13. Raul Schmidt, Rumänien 4. 14. Johannes Sondermann, Tyskland 3½ (14 delt.).

Fullständiga resultat hittar du här.