Raffel när Äldre slog Yngre i prestigeladdad säsongsavslutning

På tisdagen avslutades säsongen med den sedvanliga Äldre-Yngre-matchen. Den har numera ganska många år på nacken, men gårdagens match blev nog den jämnaste någonsin. 1993 tog Yngre-laget en seger med 85-83 som en historisk jämförelse

På papperet såg Yngre ut som favorit i årets match, som gick över 25 bord som blev 24 när en man avvek. Yngre hade högre rating vid det stora flertalet bord och ryckte också till sig ledningen genom att ta hem det inledande blixtpartiet med 17-8.

Äldre hämtade sig dock och vann 20-minutersavdelningen med 29-19, vilket gav sammanlagd ledning med 37-36 inför det avslutande entimmespartiet. Här blev det rekordjämnt och matchen avgjordes inte förrän i det sista partiet, då Rickard Dave vann sitt parti och utjämnade entimmesdelen til 36-36. Därmed hade Äldre vunnit årets drabbning med 73-72!

Fullpoängare för Äldre blev Claes Brauer och nye medlemmen Per Nyland. För Yngre tog Jonas Bengtsson, Fredrik Westlund, Alexander Heino och Gabriel Svorono maximala 6 poäng.