Allan Lennerstad delad etta i Göteborg Open

Under Kristi Himmelfärdshelgen avgjordes Göteborg Open, faktiskt en av landets mest traditionsriks helgtävlingar. Det räckte dock inte för att locka mer än 27 deltagare, ett startfält där Anton Frisk Kockum var skyhögt topprankad. Detta hindrade inte manhemiten Martin Oxelqvist från att visa lejonklon och besegra Kockum – i ett parti där ratingskillnaden var modiga 662 poäng!

Efter förlust mot Kockum, men vinst i samtliga övriga partier gick därmed Allan Lennerstad in som delad etta, låt vara med sämre särskiljning. Sensationsmannen Martin slutade trea och vann dessutom ratingpris och uppflyttning till klass I i Sveriges Schackförbund.

Resultat: 2. Allan Lennerstad 6 (av 7), 3. Martin Oxelqvist 5, 6. Tommy Wickström 4½, 7. Lars Borgström 4½, 10. Harald Berggren Torell 4½, 12. Svante Norlander 3½, Rickard Eklund 3½, 16. Johan Holmström 3, 18. Zdenko Naglic 3, 22. Jakob Wåhlander 2½, 23. Andreas Ahlberg 2, 25. Mattias Mullback 2 (27 delt.). Vojislav Djordjic tvingades utgå.

Ratingpriset i grupp 2 togs hem av Rickard Eklund. Också Allan och unge Harald Berggren Torell gick upp till klass I.

Turneringstabellen finns här.