Krokodil Cup mot upplösningen

I tisdags drog den egentliga cuptävlingen i Krokodil Cup i gång efter tre kvalificeringskvällar. Tjugo spelare var kvalificerade och spelet inleddes med sextondelsfinaler för de lägst seedade. Notabelt var att de båda tidigare vinnarna Said Outgajjouft och Rickard Dave båda fick lämna turneringen redan i sextondelen. De kan dock trösta sig med att få var sin inteckning, retroaktivt så att säga, i det nyinstiftade vandringspriset.

Fyra man är klara för semifinalspelet som går i morgon tisdag:

Zakarias Sjöström Dyrefelt – Björn Holmgren
Jan Falk – Patrik Abrahamsson

och det är alltså bland dessa fyra herrar som vinnaren skall vaskas fram.

Samtidigt inleddes också Tröstcupen för de spelare som inte nått Krokodil Cup. Elva man var med och via åttondels- och kvartsfinaler sållades följande semifinaler fram:

Louise Segerfelt – Zdenko Naglic
Johan Granholm – Calle Jarebo

Fischer-kunskap var ämnet för kvällens frågesport. Det var många som var tillräckligt väl bevandrade för att nå maximala 7 poäng och bäst särskiljning bland dessa hade Kristian Aaltonen, som får motta ett bokpris.