Lag-DM: Manhem praktiskt taget klar vinnare

Den näst sista ronden i Lag-DM förde med sig finalmötet mellan Kamraterna och Manhem. Precis som i elitseriemötet nyligen var lagen praktiskt taget helt jämnrankade – i det här fallet 2309 för Kamraterna mot 2298 för Manhem. Trots detta slöt matchen med mycket klara 6 – 2 till de våra, en utmärkt prestation. Rauan Sagit och Karl Johan Moberg tog var sin fjärde vinst i svit och vid andra bordet vann Victor Nithander mot Anton Åberg.

I de båda övriga matcherna blev det jämnt. Lundby vann överraskande över Örgryte med 4½-3½ och nedflyttningsmatchen mellan Majorna och Mölndal vanns av de förra med samma siffror. Ställningen inför sista ronden: SS Manhem 8/25, SK Kamraterna 6/19½, Örgryte SK 4/21, Lundby SS 4/13, Majornas SS 2/9½ och Mölndals SK 0/8.

Man skall förvisso inte ta ut något i förskott, men det krävs verkligen en hel del för att segern skall gå oss ur händerna. I andra änden av tabellen har Mölndal fortfarande chansen till nytt kontrakt vid vinst mot Lundby i sista och, givetvis, förutsatt att Majorna inte tar poäng mot Manhem.

Här finns alla matchresultat.
Här finns alla bordsresultat.