Allsvenskan, rond 5: plusrond för Manhem

Söndagens allsvenska rond förde med sig flera glädjeämnen. Som redan rapporterats nådde både representationslaget och Tvåan oavgjort i svåra matcher och totalt blev facit för våra aderton lag sex vinster, fyra oavgjorda och fyra förluster förutom två derbymatcher.

I division II:5 ser tabellen ganska munter ut sedan Trean vunnit toppmötet med Kamraterna 2 med 3 – 5. Samtidigt bortaslog Fyran programenligt Götaverken med 2½-5½, vilket gör att dessa våra lag ligger etta respektive trea med två ronder kvar att spela. Tvåa ligger Tvåstadsalliansen, som har de båda manhemlagen kvar på programmet. Femman fick dessvärre en ny förlust, denna gång med 6 – 2 mot Mölndal. Hoppet lever dock fortfarande eftersom slutronderna går mot bottenkonkurrenterna.

I division III:7 stötte Sexan på patrull i form av sladdande Kålltorp, som nådde 4 – 4. Sexan är dock ett av fyra tätlag och det skiljer blott en pinne till ledarpositionen. I division III:8 låg våra båda lag förankrade under nedflyttningsstrecket före söndagens rond, men resultaten Sjuan – Göteborgs SS 5½-2½ och Åttan – Bosna 2  5½-2½ medför en klar ljusning. Sjuan kravlade sig upp till sjätte plats och även om Åttan ligger kvar på sista plats är avståndet upp till femte plats bara en poäng.

Tabeller för de allsvenska grupperna finns hos Sveriges Schackförbund.

I göteborgsseriens division IV ställdes Nian mot övermäktigt motstånd mot Majornas SS 2 och förlorade med 1 – 4. Tian spelade 2½-2½ mot Kamraterna 4 och i tabellen skall våra lag inte har några svårigheter att hänga kvar. I toppstriden ser dock Majorna 2 och Sindjelic svåra ut.

I division V bortavann Elvan mot Öckerö SS med 1½-3½ medan däremot Mölndal 3 – Fjorton   4 – 1 gick motsatt väg. Derbyt mellan Tolvan och Tretton slöt oavgjort, 2 – 2, med en dubbel-w.o. Mölndal 3 leder gruppen, jagat av fyra förföljande manhemlag.

I division VI fick vi en vinst tack vare Sexton, som slog Öckerö 2 med 4 – 1. Däremot förlorade Femton mot Mölndal 5 med 1 – 4. Derbyt Sjutton – Aderton slöt 3½-1½. Sexton har ryckt åt sig en trepoängsledning, men eftersom tvåan Mölndal 4 återstår att möta skall vi inte ropa hej för tidigt.

Alla tabeller för distriktsserien finns hos Göteborgs Schackförbund.