Allsvenskan, rond 4: medelgod rond

I söndags spelades Allsvenskans rond 4. Vi har tidigare rapporterat om topplagens förehavanden i Elitserien och Superettan.

Topplagen inräknade bjöd ronden på sju segrar, sju förluster och en oavgjord, utöver de två manhemderbyn som stod på programmet.

I division II har vi tre lag med. Trean vann övertygande mot Götaverken med hela 7-1, samtidigt som Fyran tog hem den viktiga matchen mot Mölndal med 4½-3½. Därmed leder Trean serien på 7 poäng och i gruppen av tre lag på 6 poäng återfinns bl.a. Fyran. Hoppet om ett lag i division I nästa år lever ännu! Samtidigt förlorade Femman mot Tvåstadsalliansen med 2-6 och är ett av två lag under strecket. Möjligheten finns ändå till en räddning vid seger mot bottenkonkurrenterna Götaverken och Lerum i slutronderna, men helt lätt blir det inte.

Våra tre lag i division III spelade alla borta. Sexan vann säkert mot Iranska med 2½-5½ och är ett av fyra lag i toppen av III:7 på 6 poäng. I division III:8 har våra lag än så länge haft det aningen motigt och någon ljusning kunde inte skönjas på söndagen. Sjuan förlorade mot Kungsbacka med 6-2 och Åttan mot Göteborgs SS med 5½-2½. Våra lag besätter de två platserna under strecket men än är inte slaget förlorat.

Tabeller från serierna ned t.o.m. division III finns hos Sveriges Schackförbund.

I division IV spelar två manhemlag. Nian vann borta mot Kamraterna 4 med 1-3 och är ett av tre topplag på 6 poäng. Tian förlorade mot serieledande Sindjelic med 4½-½ men har en säker mittplacering.

I division V utspann sig en av derbymatcherna i det att Elvan-Tretton slöt 2-3. Tolvan förlorade mot Mölndal 3 med 1-4 medan Fjorton besegrade Länsmansgården med 3-2. Serien toppas av Mölndal 3 före en klunga av fyra manhemlag och vi får väl hoppas att något av dessa kan fånga in serieledarna.

I division VI förlorade Aderton mot Femton med 0-3 – japp, två dubbel-w.o. – medan Sexton bortaslog Mölndal 5 med 0-5. Motståndarna fick dock revansch genom att Mölndal 4 parallellslog Sjutton med svidande knappa 3-2.

Tabeller och bordsresultat från distriktsserien, alltså division IV och nedåt, finns hos Göteborgs Schackförbund.