Harald Berggren Torell vann JDM!

På måndagen färdigspelades årets Junior-DM, en välbesatt historia med sexton man på startlinjen. Några av dessa höll visserligen inte tempot in i mål och en och annan w.o. kunde noteras. Topprankade var manhemiterna Johannes Aira och Johan Hansson, men de fick nöja sig med andra respektive tredje plats sedan klubbkamraten Harald Berggren Torell  besegrat dem båda!

De tre i topp belönas nu, förutom med plaketter och mästartitel, med resebidrag till kommande schacktävlingar för ytterligare förkovran.

Juniorer och kadetter spelade i en gemensam grupp som gjorde upp om resebidragspriserna men med separata prislistor för juniorer och kadetter. I juniorklassen stundar nu särspel om JDM-titeln, dock utan manhemit inblandad. Resultat, juniorer: 3. Andreas Samuelsson Ottgård 4 (av 7), 4. Marcus Mårtensson 4 (6 delt.); kadetter: 1. Harald Berggren Torell 6, 2. Johannes Aira 5½, 3. Johan Hansson 4½, 4. Andreas Ahlberg 4, 5. Kokchun Giang 3½, 6. Mattias Carlsson 3½, 7. Daniel Skorczynski 2½, 8. Louise Segerfelt 2 (10 delt.).