Manhem Open: väntad slutseger till Polen

Topprankade vice europamästaren Dariusz Swiercz hade som väntat inga problem att hålla undan i toppen i slutronden av Manhem Open på söndagen. Motståndaren Markus Anderljung kunde ändå glädja sig åt en stark fjärdeplats. Samtidigt kunde Rockadens Simon Hänninger slå tillbaka främsta hemmahoppet Johan Hansson och lägga beslag på silvret. Brons gick till Alexander Johansson tack vare hans vinst mot Aleksandra Lach.

Bland de övriga manhemiterna slutade Jessica Bengtsson på en fin andraplats, som också gav seger i den lägre ratinggruppen. Andreas Ahlberg gjorde en ungefärlig normalprestation, medan tävlingens särklassige ratingjumbo Daniel Skorczynski tog två meriterande poäng mot det hårda motståndet.

Resultat: 1. Dariusz Swiercz, Polen 6½ (av 7); 2. Simon Hänninger, SK Rockaden 5½, 3. Alexander Johansson, Lunds ASK 5, 4. Markus Anderljung, SK Rockaden 4½, 5. Eric Thörn, Kristallens SK 4½, 6. Aleksandra Lach, Polen 4, 7. Jakob Apéria, Sollentuna SK 4, 8. Johan Hansson 4, 9. Eric Vaarala, Sandvikens SK 4, 10. Nikita Smirnov, SK Rockaden 4, 12. Jessica Bengtsson 3½, 18. Andreas Ahlberg 2½, 21. Daniel Skorczynski 2 (22 delt.).

Ratingpriset i den högre gruppen vanns av Linda Åström, Linköpings ASS 3. Markus Anderljung och Jakob Apéria fick motta Stor grabb-pris för fyra starter i Manhem Open.

Fullständig turneringstabell återfinns här.

Tävlingens suveräne slutsegrare Dariusz Swiercz får motta solid glasviking och priskuvert

Tävlingens suveräne slutsegrare Dariusz Swiercz får motta solid glasviking och priskuvert

Iförd turmössan tar Rockadens Simon Hänninger emot andrapriset

Iförd turmössan tar Rockadens Simon Hänninger emot andrapriset

Efter Manhem Open fortsätter Aleksandra Lach till Ungdoms-VM i Turkiet senare i månaden

Efter Manhem Open fortsätter Aleksandra Lach till Ungdoms-VM i Turkiet senare i månaden

Stor grabb nr 34 sedan starten, Jakob Apéria, belönas med ett rejält keramiktroll

Stor grabb nr 34 sedan starten, Jakob Apéria, belönas med ett rejält keramiktroll

Foton: Siv Bengtsson.