Intensiv schackkväll på BRG

Första oktober gick startskottet för en ny intensiv schackkväll anordnad av SS Manhem, denna gång på Business Region Göteborg AB som är stadens ansikte utåt beträffande näringslivsfrågor. Det var en hälsoaktivitet och hjärngympan fick sitt…

Närmare 10 hugade schackintresserade BRG:are var närvarande när vår maestro Mats Eriksson gick igenom schackets historia med berättelser från 3000 år tillbaka rörande vetekornet och dess sanningshalt, fram till dagens situation med Kasparov och underbarnet från Norge – Magnus Carlsen.

Efter mötet ville fler ha en spelkväll och ytterligare träning i denna ädla konst. De som var där var bl.a Sven Blomquist, Jacob Broström och Brittmo Bernhardsson. Ivriga frågor ställdes och schackglädjen spred sig i lokalen.

Fler företag som vill pröva på schacket är välkomna att höra av sig till oss på SS Manhem.