Allsvenskan, rond 1: fin seriestart för Manhem

På söndagen spelades den första ronden i samtliga serier utom Allsvenskan och Superettan, som ju tjuvstartade för en vecka sedan. Seriepremiären kunde genomföras med noll w.o. på de sexton lagen från Trean till Aderton – utmärkt!

Som man kan vänta sig bjöd inledningsronden på ett flertal derbymatcher; fem stycken. Av de sex manhemlag som hade externa motståndare vann fem, och mycket bättre än så blir det inte. Blir detta Manhems säsong?

Resultat: Trean – Femman 6 – 2, Fyran – Lerums SK 5½-2½, Örgryte SK 2 – Sexan 3½-4½, Åttan – Sjuan 3 – 5, Nian – Tian 5 – 0, Elvan – Fjorton 4½-½, Tolvan – Kålltorps SS 2 3 – 2, Tretton – Öckerö 2 – 3, Sjutton – Femton 1 – 4, Majornas SS 3 – Sexton 1 – 4, Öckerö SS 2 – Aderton 2 – 3.

Samtliga resultat och tabeller återfinns för division I-III hos Sveriges Schackförbund, för division IV-VI hos Göteborgs Schackförbund.