Jessica Bengtsson i Ungdoms-EM

I september månad spelades Ungdoms-EM i kroatiska Sibenik. De internationella ungdomsmästerskapen är stora tävlingar med bortåt hundratalet deltagare i åldersklasserna 18, 16, 14, 12 och 10 år för både pojkar och flickor. I den svenska truppen ingick i år en manhemit i form av Jessica Bengtsson, som spelade i Flickor 12.

Jessica gjorde en aktningsvärd debut i dessa tämligen östdominerade storsammanhang. Över de nio ronderna erövrade hon 4 poäng mot ett motstånd bestående av tre ryskor, tre polskor, två bulgariskor och en ukrainska. Manhemiten hängde med fint hela tiden och det var först i och med slutronden som hon sjönk något under 50%.

Resultat: 1. Aleksandra Lach, Polen 7½ (av 9), 43. Jessica Bengtsson 4 (72 delt.).

Fullständiga resultat från Ungdoms-EM hittar du här.

Jessica Bengtsson samlar sig inför partiet