Stor seriepremiär i Schackcentrum!

Nu till helgen drar Allsvenskan i gång och det gör den med besked för den göteborgska hemmapubliken. Sex av de tolv elitserielagen samlas i Schackcentrum för att göra upp med tre ronder på tre dagar. Så här ser programmet ut:

Rond 1, fredag kl. 18.00:
SK Rockaden – SS Manhem
SK Kamraterna – Västerås SK
Sollentuna SK – Skara SS

Rond 2, lördag kl. 13.00:
Sollentuna SK – SS Manhem
SK Rockaden – SK Kamraterna
Västerås SK – Skara SS

Rond 3, söndag kl. 10.00:
Västerås SK – SS Manhem
SK Kamraterna – Sollentuna SK
Skara SS – SK Rockaden

Precis som de senaste säsongerna får våra mannar en knallhård serieupptakt med epokens stora dominanter Rockaden och Sollentuna på programmet, och Västerås nyförstärkta lag är inte heller att leka med!

Det är icke blott seriepremiär, utan även livesändningspremiär för Manhems hemsida om allt fungerar som det skall. Men allra bäst är förstås att inte nöja sig med de sex partier vi avser att sända, utan att följa matcherna på plats. Stötta våra lag! Dessutom kommer det att bli löpande partikommentarer i ett av smårummen från två timmar in i ronden. Missa inte denna möjlighet att följa en stor del av sverigeeliten.

Som om inte detta vore nog så öppnar också den nya Superettan i Schackcentrum. Tre göteborgslag står på startlinjen och så här ser helgens program ut.

Rond 1, lördag kl. 13.00:
SS Manhem 2 – Farsta SK
Örgryte SK – SK Rockaden 2

Rond 1, lördag kl. 14.30:
Lundby SS – SK Rockaden, Umeå

Rond 2, söndag kl. 10.00:
SS Manhem 2 – SK Rockaden 2
Örgryte SK – SK Rockaden, Umeå
Lundby SS – Farsta SK

Manhemiterna har kunnat vänja sig vid att Tvåan år efter år intar en topposition i söderettan, men det troliga är att kampen i Superettan snarare kommer att gälla kontraktet. En första fingervisning får vi i helgen i Schackcentrum. Superettans matcher spelas på Vegagatan 16, alltså den nedre lokalen.