Manhem 5 tog hem Utmaningen

Årets upplaga av Utmaningen samlade icke mindre än sexton lag. Som troligen bekant är detta en blixttävling mellan våra allsvenska lag. Den spelas med tidshandikapp utifrån divisionstillhörighet så att det bättre laget får ge en minut till det sämre för varje division som skiljer – dock är 1-9 maximalt handikapp…

De senaste åren har Utmaningen inlett höstsäsongen, ett lyckat grepp som tillsammans med Claes R. Nilshedens kallningsarbete gjort den mycket välbesökt. I år prövades en ny spelform: lagen delades in i två åttalagsgrupper och efter gruppspelet vidtog cupspel.

Tävlingen fick en något överraskande utgång i det att gentlemännen i Manhem 5 drog det längsta strået efter att ha besegrat förstalaget med 4 – 1 i finalen. I femmans framgångsrika lag tog lagledaren Sören Svensson 6 av 11, Kjell Zackrisson 8, Jan Herrman 5, Ove Alfredsson 8 och Lars Borgström 9 poäng.

Resultat: 1. Femman, 2. Ettan, 3. Trean, 4. Nian, 5. Fyran, 6. Tvåan, 7. Tian, 8. Tolvan, 9. Sjutton, 10. Åttan, 11. Femton, 12. Tretton, 13. Fjorton, 14. Elvan, 15. Sexan, 16. Aderton.

Den som inspireras av ovanstående är varmt välkommen att pröva sina krafter när Blixt-KM avgörs i kväll. Vi har över femton föranmälningar!