Sommarschacket 9: Ny seger för Said Outgajjouft

Sommarschacket har nu passerat halvtid i och med måndagens etapp, som var den nionde. De tio deltagarna spelade dubbelrondigt, inalles aderton ronder, och än en gång blev resultatet en överlägsen seger för Said Outgajjouft, vars försprång mätte tre poäng.

I och med det har Said gått upp i ledningen i den sammanlagda ligan. Han ståtar med 73 poäng och följs närmast av Robert Wiklund, Götaverken 63, Ture Lehtonen, Lundby 60 och Anders Sjölander, Götaverken 55. På sjätte plats hittar man Peter Vas som är näst bäste manhemit på 27.

Det är Manhem i topp också i de tre ratingligorna. Said toppar liga 1 (1999-1750) och liga 2 (1749-1500) leds av Sabine Hansson. I Sommarschacket Mini leder nye medlemmen Branko Skrobo.

De sammanlagda ligorna finns i sin helhet på Göteborgs Schackförbunds hemsida.