Oscar Fredrik trea i Skollags-SM

Tävlingen spelades helgen 12-13 maj i Eskilstuna med deltagande av fem göteborgslag, varav fyra med manhemanknytning. Främsta insatsen svarade Oscar Fredrik för i mellanstadieklassen med en fin tredjeplats!

Resultat; gymnasiet: 4. Hvitfeldtska gymnasiet (Peter Vas, Victor Vas, An Du Thinh, Niklas Werner) 11½ (av 20; 6 lag); högstadiet: Inga göteborgslag med (4 lag); mellanstadiet: 3. Oscar Fredriksskolan (Andreas Ahlberg, Daniel Skorczynski, Nicolás Richardson, Benjamin Östlund Ullman) 19½ (av 32; 17 lag); lågstadiet: 10. Annedalsskolan (Anders Engdahl, Fredrik Olausson, Henrik Sabel, Niclas Palmströmer) 12½ (av 32; 12 lag). Man kan notera en tydlig fallande tendens i antalet deltagande lag under senare år.

Joel Åkesson var medföljande schackledare för manhemlagen.