Äldre-Yngre-matchen vanns av Äldre

Onsdagskvällen bjöd på årets uppgörelse mellan Manhem Äldre och Manhem Yngre, denna gång över 23 bord och med brytpunkten 32-33 år. Yngre mönstrade ett stark topp med Victor Nithander, David Fendrich och Peter Vas, men medelrating talade för Äldre med 1599 mot 1545.

Det inledande blixtpartiet gav Yngre ledningen med 14½-8½, men i de längre avdelningarna hängde det mer mogna laget bättre med. Efter Äldre-seger med 27-19 i tjugominutersavdelningen stod de 35½-33½ till Äldre inför det avslutande entimmespartiet. Här vann Äldre med klara 43½-25½ och bärgade totalsegern med 79-59, en tydlig revansch efter fjolårets förlust. Sedan 1993 har Äldre vunnit tio gånger och Yngre fem gånger.

Fullpoängare för kvällen var Allan Lennerstad, Peter Bertelsen, Stefan Rilberg, Johan Lönnroth och Per Löfving i Äldre samt David Fendrich, Andreas Ahlberg, Richard Jern och Alf Klaar i Yngre.

Den fullständiga matchlistan kan du se här.