Stellan Persson fyra i DM – tre uppflyttningar

Stellan Persson blev bäste manhemit i vårens individuella DM-tävlingar genom att sluta fyra i DM-gruppen. Också Kaj Andersson och vår klubbmästare Sören Svensson var med och kämpade i detta göteborgsschackets finrum. I toppen blev det delad seger mellan Ulf Nyberg, Kamraterna, och Henrik Karlzén, Mölndal. Dessa kommer nu att spela sär om DM-titeln.

Några manhemiter kunde avancera i klassystemet. Kristian Aaltonen kvalificerade sig för nästa års DM-grupp genom att sluta tvåa i Mästare B och Patrik Abrahamsson blev ny mästare genom att segra i den jämna klass I-gruppen. Marcus Axelsson spelade för ratinguppgång och upptäckte efteråt med viss förvåning att han hade vunnit gruppen och ryckt upp til klass I.

Totalt var 29 av de 67 deltagarna manhemiter. Nedan följer samtligas resultat:

Individuella DM, DM-gruppen: 4. Stellan Persson 5 (av 9), 5. Kaj Andersson 5, 7. Sören Svensson 3½ (10 delt.); Mästare B: 2. Kristian Aaltonen 7 (av 9; uppfl.), 5. Stefan Rilberg 4½, 6. Stefan Klang 4, 8. Michael Göransson 3½ (nedfl.), 9. Tommy Wickström 2½ (nedfl.), 10. Sven Amundsson 1 (nedfl.; 10 delt.); Klass I: 1. Patrik Abrahamsson 6 (av 9; uppfl.); 7. Ove Alfredsson 4, 8. Fredrik Westlund 4 (10 delt.); Klass II, grupp 1: 2. Lars Borgström 6½ (av 9), 4. Georg Lappas (SKK) 6, 5. John Pettersson 4½, 6. Karl Malbert 4, 7. Jakob Wåhlander 3½ (nedfl.), 8. Jessica Bengtsson 3½ (nedfl.; 10 delt.); Klass II, grupp 2: 1. Marcus Axelsson 7 (av 9; uppfl.), 2. Johan Hansson 6½, 4. Jakob Andreasson 6, 6. Håkan Warston 3½ (nedfl.; 10 delt.). Vojislav Djordjic utgick (nedfl.). Klass III, grupp 1: 2. Zdenko Naglic 5 (av 7), 7. Louise Segerfelt 2, 8. Per-Axel Persson 1½ (8 delt.); Klass III, grupp 2: 3. Johan Granholm 4 (av 7), 4. Andreas Ahlberg 2½, 7. Roine Karlsson 2½ (8 delt.).