Manhem till final i Kadettallsvenskan

I helgen spelades kvalet till årets upplaga av Kadettallsvenskan. Manhems starka lag gick programenligt till final med bred marginal och tappade bara 1½ poäng under hela tävlingen, en tävling som tyvärr blev ganska kort eftersom bara fem lag fanns på startlinjen.

Vårt andralag gjorde en strong insats och var bara ett tuppfjät från att ta den andra finalplatsen. Till slut var ändå Limhamn snäppet för svåra. Resultat: SS Manhem 22½, Limhamns SK 14, SS Manhem 2  13½, 4-5. SK Bara Bönder och Limhamns SK 2 5 (5 lag).

I Manhem 1 tog Simo Panas 3½ (av 4), Johannes Aira 4, Johan Hansson 4, Elias Karlsson 4, Julius Andiné 4 och Harald Berggren Torell 3. I Manhem 2 tog Jessica Bengtsson 3, Andreas Ahlberg 2, Wictor Olsson 2, Viktor Lundmark 1 (av 3), Daniel Skorczynski 1 (3), Louise Segerfelt 3 (3) och Kalle Carlstedt 1½ (3).

I och med detta är vi klara för final än en gång. Kadettallsvenskan instiftades 1987 och under de 21 åren har Manhem varit i final nitton gånger! Årets lag hör till de starkaste på åtskilliga år, åtminstone på papperet, men Rockaden, Stockholm får ändå gälla som favorit. Laget vann stockholmskvalet och får sällskap i sverigefinalen av Rockaden 2, Sollentuna och Rockaden 93.

Resultat från söderkvalet: Här.
Resultat från norrkvalet: Här.