Rauan Sagit sexa i 08:s påskturnering

Under påskdagarna har Schack 08:s påskturnering avgjorts i Norrköping. Av Manhems elitgarde fanns två man på plats; Victor Nithander som gick in som tia efter en något motig turnering och Rauan Sagit, som har gått från klarhet till klarhet under våren.

Sin vana trogen radade Rauan upp vinster och efter seger mot starke rockadaren Erik Hedman i åttonde ronden låg han i tudelad ledning med Västerås´ Johan Norberg. I deras inbördes finalmöte i slutronden blev det förlust, men ändå en god sjätteplats i turneringen.

Ragna Löfgren gjorde en liten come back och gick in på en finfin 33:e plats bland de 139 deltagarna. Nämnas bör även Fredrik Westlund, som avslutade tävlingen med tre remier mot högrankade motståndare. Ytterligare manhemiter deltog och samlade värdefulla erfarenheter.

Resultat: 1. Johan Norberg, Västerås SK 8, 2. Erik Blomqvist, SK Rockaden 7½, 3. Stellan Brynell, Limhamns SK 7½, 6. Rauan Sagit 7, 10. Victor Nithander 6½, 33. Ragna Löfgren 5½, 53. Stefan Klang 5, 62. Jan Möller 5, 69. Fredrik Westlund 4½, 117. Michael Göransson 3, 118. Karl Malbert 3. Svante Norlander utgick (139 delt.).

Fullständiga resultat hittar du här.