Allsvenskans rond 5: blandad skörd

Efter första vårrondens tämligen svarta facit förde rond 5 med sig en uppryckning. Förstalagets grandiosa hemmaseger kunde hemsidans läsare följa och av våra övriga nitton lag var aderton i elden. Utöver fyra derbyn blev skörden sex vunna och fyra förlorade matcher.

Efter en strålande höstsäsong har det gått grus i Tvåans maskineri. 2 – 6 blev de odiskutabla förlustsiffrorna mot Lundby. Med tanke på att de fyra enligt serietabellen hårdaste konkurrenterna återstår är den stolta målsättningen att nå den nyinförda Superettan klart i fara.

Andra lag var mer framgångsrika. Trean var lägre rankad vid sju bord men slog ändå Mölndal med 3 – 5 på bortaplan. Rent hus gjorde både Femman och Sjuan; 8 – 0 och 5 – 0 mot Mölndal II respektive Kungsbacka II! Åttan vann mot Kamraterna IV med 2 – 3 och Nian infriade favoritskapet och slog Götaverken II med klara 4 – 1. Tian svarade för en smärre skräll genom att vinna mot högrankade Proletären med 2 – 3.

På minuskontot kunde vi alltså inregistrera ytterligare tre förluster: Uddevalla – Fyran 4½-3½, Sexan – Örgryte II 1½-3½ och Mölndal III – Fjorton 3½-1½.

Rondens derbymatcher: Elvan – Femton 2 – 3, Tolvan – Tretton 2 – 3, Sjutton – Tjugo 5 – 0 och Nitton – Aderton 1½-3½. Sexton hade frirond. Distriktsseriens matcher spelades en vecka innan.

Seriespelet går nu in i slutfasen och två omgångar återstår i de flesta grupper. Nästa rond går söndagen den 4 mars.