22 man kvalificerade i Krokodil Cup

Två av de tre kvalomgångarna i Krokodil Cup är spelade och tävlingen har hittills samlat 44 deltagare – en mer än i fjol, men det finns fortfarande möjlighet att hoppa in i och med att den tredje kvalomgången återstår. Den spelas på tisdag 18.30 och alla deltagare är varmt välkomna.

Den första kvalkvällen samlade 36 deltagare, fördelade på nio grupper. Direkt färdiga för själva Krokodil Cup blev Johan Holmström, Calle Jarebo, Johan Hansson, Johannes Aira, Henric Bergenwall, Andreas Ahlberg, Kristian Aaltonen, Rickard Dave, Jonas Ahlqvist, Richard Jern och Peter Bertelsen. Dessa spelare gick vidare till spel i den s.k. Seedningsgruppen och kommer efter den att spela i Krokodil Cup.

Samma kväll ordnades en tipstävling i Göteborgs Schackförbund-kunskap. Lars Bergström segrade med 6 rätt av sju möjliga.

Andra spelkvällen deltog 33 spelare i nio grupper och följande mannar sållades fram till Krokodil Cup: Stefan Klang, Said Outgajjouft, Tobias Neugebauer, Patrik Abrahamsson, Fredrik Bjerkne, Zakarias Sjöström Dyrefelt, Torbjörn Einegren, Mattias Mullback, Robert Jörn, Vojislav Djordjic och Jakob Wåhlander.

Tipstävlingen i Terminator-kunskap vanns av Calle Jarebo på 5 rätt av sju möjliga.

De spelare som kvalificerade sig vidare redan förra veckan drog igång spelet i Seedningsgruppen. Den leds just nu av Rickard Dave på maximala 6 poäng före Johan Hansson 5 och Johannes Aira på 4½.

Krokodil Cup fortsätter alltså med tredje kvalkvällen nu på tisdag och det är fortfarande möjligt att gå in. Veckan därpå börjar utslagningsspelet Krokodil Cup och de som inte tagit sig dit får spela i Tröstcupen.