Femmans serieseger klar

Allsvenskans sjätte och näst sista rond spelades på söndagen. Det största glädjeämnet var tveklöst Femmans seger mot Bosna med 5-3. Trots inledande 3-0 såg det skakigt ut när Bosna reducerade till 3-2 och hade tre fördelaktiga slutspel kvar. Femmans inre resning var dock nog för att bärga två poäng ur dessa! Därmed är försprånget till tvåan ointagliga tre poäng och den uppflyttning som varit nära tidigare blir alltså verklighet i år.

Tvåan kunde via en föga övertygande seger mot Kristianstad med 5½-2½ förstärka greppet om serieledningen, men slutsammandraget i Malmö om tre veckor kommer att bli helt avgörande. Sjuan förlorade dess värre seriefinalen mot GSS och får nu sätta sitt hopp till att Elvan kan räcka en hjälpande hand i slutronden.

Rondens slutfacit blev, Ettan inräknad, åtta vinster, en oavgjord och sju förluster. Lag Femton hade frirond och därutöver spelades en derbymatch. Även om vi alltså kom på plus kan man inte vara helt nöjd: hela sex matcher slöt med förlust med knappast möjliga marginal och de flesta vinsterna skördades i distriktsseriematcher av liten betydelse för upp- och nedflyttning.

Sålunda är det nu mycket troligt att endera Trean (mest sannolikt) eller Fyran får ta steget ned till division III, och Sexans chanser att stanna i samma serie är små. Ur division IV är det klar att Tian får ta steget och Nian och Tolvan är i riskzonen.

Ännu en serieseger blev klar under söndagen: vårt ytterst ungdomliga Lag Sjutton är klar vinnare av division VI med en rond kvar att spela. Återväxten i klubben är fortsatt god!