Allsvenskan: tre Manhem-lag i serieledning

Utöver dagens elitserieseger mot Linköping bjöd söndagens spel på tre vinster, två oavgjorda och två förluster för de våra. Tvåan återtog serieledningen i Division I Södra genom 5½-2½ mot Limhamn II. Två andra lag står också på 6 poäng av åtta.

Femman vann bortamötet med Varberg med knappast möjliga marginal, 3½-4½. Laget är fortfarande obesegrat och toppar sin division III-grupp. Seger blev det också för Sjuan mot GSS II med 4½-½. Även Sjuan leder sin serie, i det fallet Division IV:13.

Vi kan också glädja oss de två oavgjorda matcherna. Trean blev första lag att lugga Mölndal på poäng och Fjorton spelade 2½-2½ mot svåra Lundby III trots en man mindre på plan. Däremot blev det förluster för Sexan mot Fenix II med 3-5 och för Nian mot Lundby II med 0-5.

Återstår Trettons bortamatch mot Länsmansgården och här kan man verkligen tala om bortamatch. Laget lyckades trots minutiös genomsökning av Hisingen inte hitta hemmalagets lokal förrän dessa åkt hem. Det tycks som om hisingslagets inbjudan till match inte varit helt klanderfri, men frågan kommer att avgöras av Tävlingskommittén i förbundet.

Den som vill boka in nästa match kan göra det till den 5 februari för Distriktsserien (Manhem XIII och nedåt) respektive den 12 februari för Allsvenskan (Manhem II till XII). Förstalagets mannar kan alltså njuta av sina segrar i sex veckor framöver.

Du hittar samtliga Manhems serietabeller här.