Kvalspelet i Krokodil Cup avslutat

På tisdagskvällen avslutades kvalspelet till Krokodil Cup. Totalt 26 manhemiter hade mött upp till spel i Seedningsgruppen eller Kvalomgång 3. Till Krokodil Cup kvalificerade sig på full poäng gruppsegrarna Lars Borgström och Stefan Göthe samt därutöver Arvid Larsson och Mattias Fredriksson. Därmed står 34 man på startlinjen när cupspelet vidtar.

Seedningsgruppen är också färdigspelad och de främsta var Said Outgajjouft (8 poäng av 9), Martin Krantz (7½), Lennart Jacobsson (7), Andreas Ohlsson och Sergey Krakov (6).

Förra veckans frågesport i Star Wars-kunskap vanns av Patrik Abrahamsson på maximala 7 rätt. Kvällens frågesport hade som ämne Krokodilkunskap och vinnare, också på maxpoängen 7, blev Rickard Dave. De båda kunniga manhemiterna har belönats med var sin tidskriftsårgång.

Nästa vecka vidtar alltså cupspelet. För deltagarna i Tröstcupen blir det spelstart vid den vanliga starttiden. För deltagarna i Krokodil Cup startar spelet däremot kl. 19.30 om inget annat meddelats. Detta beror på att sextondelsfinalerna ju skall spelas med 32 deltagare.