Victor Nithander stormästardödare!

Sveriges ledande öppna turnering, Rilton Cup, är nu i gång sedan i förrgår och sju manhemiter deltar i de tre olika grupperna. Hittills går det bra för de flesta.

I A-gruppen Rilton Cup (spelare över 2000) har Victor Nithander (rankad 49:a) rivstartat. Efter vinst mot en lågrankad finländare vann han över stormästaren Ralf Åkesson i andra, och i dagens rond blev det remi mot Stellan Brynell! I morgon får Victor möta sin tredje stormästare i tysken Florian Handke.

Också Joel Åkesson deltar i fingruppen men har haft det litet trögt i portgången. Han står på 1½ poäng efter bl.a. förlust mot andrarankade moldaven Viorel Iordachescu.

I Rilton Open (spelare mellan 1600 och 2000) hittar vi Tor Johansson och Fredrik Westlund. Tor är rankad bland de främsta (sjua) och Fredrik strax under mitten (39:a) i det sjuttiofyrahövdade startfältet. Tor ligger på en mångdelad tredjeplats på 2½ poäng, medan Fredrik hittills står på 1.

Tre manhemiter kämpar väl i C-gruppen, det s.k. Rilton 1600. Den tävlingen är två ronder kortare och har bara hunnit med två ronder ännu. Johan Hansson (rankad 13:e) har inlett med två vinster, medan Håkan Warston rankad 22:a) och Johannes Aira (rankad 54:e) båda står på 1½ poäng. 68 man deltar i Rilton 1600.

Mer går att läsa på Stockholms Schackförbunds hemsida. Rilton 1600 slutförs den 4 januari och de båda andra grupperna dagen därpå.