Lag-EM avslutat

Den gångna lördagen var det stor avslutningsträff för de funktionärer som varit med om att dra Lag-EM-skutan i hamn. Många vittnesmål Europa runt tycks tyda på att arrangemanget blivit en stor framgång, som både vi göteborgare och svenskt schack i allmänhet kan sträcka på sig för.

Dagen inleddes med visning av en nyproducerad film om Lag-EM, signerad de schackspelande systrarna Krzymowska i Stockholmsrockaden. Filmen var välgjord och det har varit en hel del intresse för den utomlands, inte minst som det cirkulerar uppgifter om OS i Göteborg (dit är det långt, mycket långt).

Därefter spelades en snabbschacksturnering med deltagande av trettio man. Som sig bör höll sig manhemiterna väl framme: Rauan Sagit vann obesegrad före Björn Andersson. Den största överraskningen var nog ändå vår 80-årige oldtimer Hugo Florin, som slog sig in på fjärde plats på 5 poäng före ett koppel spelstarka namn!

Resultat: 1. Rauan Sagit 6½ (av 7), 2. Björn Andersson 6, 4. Hugo Florin 5, 7. Mats Eriksson 4½, 12. Said Outgajjouft 4, 18. Johan Granholm 3, 21. Niklas Sidmar 3 (som samtidigt var tävlingsledare), 24. Lennart Rydholm 2½, 27. Zdenko Naglic 2, 29. Stig Grönlund 1.

Som sig bör fick alla förse sig från ett dignande prisbord och alla fick också med sig Lag-EM-filmen på DVD.

Kvällen avslutades med gemensam middag på Rosencaféet i Trädgårdsföreningen och i den stunden var det nog många som gärna hade mönstrat på för ett Lag-EM till! Ett stort tack går till Niklas Sidmar, Göran Ström och Joosef Leppänen som satt bollen i rullning med SM, och naturligtvis också till SSF:s Göran Terninger, som basat för Lag-EM-satsningen.