Lag-DM färdigspelat – Manhem försvarade titeln

Lag-DM är färdigspelat och vårsäsongen tar en andhämtningspaus innan DM och VM kör i gång i nästa vecka. I klass I var det än en gång Majorna som bjöd på det tuffaste motståndet och lagen kom att mötas i slutronden. I fjol slutade det mötet med de för manhemögon trevliga siffrorna 8-0, men Majorna lät sig inte nedslås av de minnena. Det blev en match där Manhem var klart högst rankat men där siffrorna skrevs 4½-3½ efter nära fem timmars spel. Victor Nithander fick nöjet att slå in segerspiken i det sista partiet.

Samtidigt tog Tvåan en efterlängtad seger mot Kamraterna med siffrorna 5 – 3, vilket dock inte hjälpte. Det blir respass till klass II för första gången i mannaminne. Lundby vann mot Majorna med 5½-2½, vilket ger följande sluttabell: Manhem 10/31½, Majorna 7/22½, Kamraterna 4/20, Lundby 4/16, Mölndal 3/13½, Manhem II 2/16½. I det segrande laget tog Victor Nithander 2(4), Joel Åkesson 2½(4), Karl Johan Moberg 4½, Lars-Åke Schneider och Rauan Sagit 1(1), David Fendrich 3½, Ove Kinnmark 4½, Hans Nordman 1, Mats Eriksson och Göran Andersson 4½, Mattias Lundström 2(2) och Michael Göransson ½(1).

I klass II spelade Trean final mot Örgryte i fjärde ronden och bärgade 1½ mot 6½. Fyran vann mot Kärra med 8-0 efter att hisingspojkarna ställt upp med en avstängd spelare vid första bordet. Juniorerna i Femman förlorade mot Kamraterna II med 2 – 6 och därmed kunde man ha trott att chanserna till nytt kontrakt var borta.

Slutronden bjöd på Örgryte – Fyran 8 – 0 och Kamraterna II – Trean 3 – 5 och programenligt uppflyttning för Örgryte. I den sista matchen möttes Femman och Kärra, och tack vare Kärras sjabbel i ronden innan hade ungdomarna chansen att hänga kvar vid vinst med 5½-2½. Efter nära fem timmars spel blev just detta segersiffrorna och stor glädje i manhemlaget. Mindre kul för Kärra, som fick ta steget ned från klass I för ett år sedan. Eftersom Tvåan ramlade ur klass I i fjol innebär det att vi kommer att ha fyra lag i klass II nästa år. Slutställning: Örgryte 10/36, Manhem III 8/24, Manhem IV 6/21½, Kamraterna II 2/14½, Manhem V 2/11½ (vinst i inbördes), Kärra 2/11½.

I klass III blev det bättre ordning på våra lag ju längre turneringen led. Resultat, fjärde ronden: Kålltorp – Mölndal III 6 – 2, Sexan – Mölndal II 5½-2½, Kamraterna III – Sjuan 8 – 0. Femte ronden: Mölndal II – Kamraterna III 4 – 4, Mölndal III – Sexan 0 – 8, Sjuan – Kålltorp ½-7½. Efter en dramatisk slutstrid tar Kamraterna III steget upp. Slutställning: Kamraterna III 8/28, Kålltorp 8/27, Manhem VI 6/26, Mölndal II 6/25½, Manhem VII 2/9½, Mölndal III 0/4.