Snabb-KM 2023 avgjort!

Snabb-KM spelades sista onsdagen respektive sista torsdagen i augusti. Tävlingen spelades på formatet 7 ronder Fide-Schweizer med 15min+10s/drag. Tjugotvå spelare kom till start och det var ett fält utan så tydliga favoriter. I snabbschack gäller det att använda betänketiden bra, ta chanser man får och ha bra teknik i slutet av partierna.

Två juniorer dominerade tävlingen; nämligen Arvid Havner (sekundärmedlem i Manhem) och Filip Roosvald. De släppte en halv poäng var, i det inbördes mötet, som det artade sig. Det gick till särskiljning… bara det att Bucholz cut-1 (27 för båda), inbördes möte (½-½), flest vinster (6 för båda) och flest svart (4 för båda) inte räckte för att särskilja. Då det tydligt hade annonserats att inget särspel skulle ske valde tävlingsledningen därför att dessa båda blev klubbmästare delat.

RESULTAT

Rondpaus. Filip Roosvald vit t-shirt mitt i bilden, Arvid Havner röd tröja.