Sommarschacket deltävling 7 (20230712)

Inbjudan   Resultat 12/7   Totalligan   Anmälan 19/7

Veckan efter SM och sommarschacket fortsatte i Göteborg. Det verkar ha varit något av en på förhand svårtippad omgång. Vi fick se Terry Feiff från Mölndals SK göra debut i tävlingen och spelet verkar ha suttit fint. Terry vann hela deltävlingen på imponerande 9,5 av 10!

Starka prestationer av Hjalmar Eldh från SS Manhem och Felix Pintaric från Kålltorps SS gjorde att de placerade sig som tvåa respektive trea. Före flertalet högre rankade spelare. Det säkrar såklart värdefulla poäng i totalligan. Hjalmar skapade ett litet försprång i 1500-1999 kategorin samtidigt som han gick upp jämsides med Tomas Wellevit i totalställningen. Felix har slagläge i 1000-1499 kategorin om han fortsätter spela deltävlingar och inte går upp för mycket i ranking vid månadsslutet. Även Manhems Andreas Ottgård gjorde sin bästa insats för säsongen med 7,5 av 10, men det räckte tyvärr inte för pallplats.

Nästa deltävling 19/7, 18.15 på Göteborgs schackcentrum Vegagatan 20