Omläggningar i busstrafiken

Med start 19/6 gäller ny tidtabell för Västtrafik. En nyhet är att den klassiska buss 60 med rutt Redbergsplatsen till Masthugget slutar att gå förbi Vegagatan. Ska man ta sig ända upp till Vegagatan hållplatsen, där göteborgs schackcentrum Vegagatan 20 ligger, får man istället åka buss 61. Denna buss går dock inte förbi varken Redbergsplatsen eller Brunnsparken. Den startar vid Heden och har nedan rutt:

Heden – Korsvägen – Carlandersplatsen – Utlandagatan – Bergsprängaregatan – Engdahlsgatan – Chalmers Tvärgata – Ålandsgatan – Kapellplatsen – Vasaplatsen – Grönsakstorget – Domkyrkan – Stenpiren – Järntorget – Prinsgatan – Oscar Fredriks Kyrka – Vegagatan – Jungmansgatan – Paradisgatan – Fjällskolan – Bockhornsgatan – Masthugget

Spårvagnarna går fortfarande till Prinsgatan och Järntorget.