Sommarturneringar 23-25/7

Results Blitz         Results Rapid&Standard

Det har funderats lite på att ha en tävling någon gång mitt i sommaren. Delvis som ett sätt att komma igång lite innan Manhems schackvecka; delvis för att det varit lite tunnt med tävlingar de senaste åren. Efter diskussioner om format och liknande har det nu blivit klart att SS Manhem arrangerar en mindre schackhelg 23-25/7 (lör-mån) på Vegagatan 20. På programmet står en 11 ronders blixtturnering den 23/7, en 4snabb+3standard partier turnering sön-mån och (preliminärt) en föreläsning av snart IM Isak Storme den 23/7.

Halvt av ett sammanträffande, halvt för att Manhem faktiskt är känd som turneringsarrangör, har vi fått kontakt med fidetränaren Ahmad Saadah. Ahmad är en schackprofil från Jordanien, som dock bor i Sverige. Han driver organisationen jordansk-svenska schackakademien (facebooklänk)
Det väntas glädjande nog en grupp Jordanska deltagare i tävlingen! Verkligen ett möte mellan schackspelare från olika delar av världen. Var gärna med och träffa eller spela mot våra jordanska gäster. Vi kommer köra gratis startavgift i båda tävlingarna. Enligt plan kommer det också ske en golvvårdsinsats av firma 19-20/7, så lokalen kommer antagligen skina en del.

Efter diskussioner med GSF kommer även blixttävlingen 23/7 kunna räknas i sommarschackets totalliga. Istället för att man räknar de 8 bästa av 10 tävlingar kommer man nu kunna räkna de 8 bästa av 11 tävlingar. Manhem och GSF kommer skänka sammantaget 15kr/deltagare i blixttävlingen till prispotten i sommarschackets totalliga.

Inbjudan         Anmälan

Föranmälda