Vårmästerskapet 2020 färdigspelat

Efter att beslut om att korta vårmästerskapet från 9 till 6 ronder kom har vi haft ett läge där vi väntat på att enstaka hängpartier skulle spelas klart. Det har nu skett. Överlag har det har varit en speciell upplaga av vårmästerskapet i och med coronan, men nu har i alla fall tävlingen ett slutresultat.

Resultat

Öppna gruppen vanns i god stil av Anton Troedsson på 6/6. Glada kan även Pavol Jakubec och Joel Storme vara. Pavol gjorde en mycket stark tävling och gick in på en tredje plats. Det här innebär kvalificering till kandidatgruppen  i Manhems KM 2020. Joel gjorde också bra ifrån sig och kom femma. Då Anton och undertecknad är KM-gruppskvalificerade på förra årets resultat och Simon med all sannolikhet kommer gå in i KM-gruppen på ranking går den andra kvalificeringsplatsen till kandidatgruppen vidare till Joel.

Lilla gruppen vanns övertyfande av Hamed Imani Lasaki på 5.5 av 6. Tre spelare kom på 4 poäng. Bäst särskiljning av dessa har Vilhelm Larsson. Hamed och Vilhelm är de två som blir kvalificerade till Öppna gruppen i Manhems KM 2020.

Väl mött i höst.