Svenskt Grand Prix rullade vidare i Västerås 28-30 september

Under den 28-30 september rullade Svenskt Grand Prix vidare med den andra av totalt åtta deltävlingar under säsongen 18/19 när den tionde upplagan av Västerås Open avgjordes på klassisk mark – Rudbeckianska gymnasiet. Fyra snabbpartier spelades under fredagskvällen och två långpartier vardera under lördag och söndag. Knappt 240 spelare var på plats. Bland dessa återfanns FM Isak Storme och Alexander Ström Engdahl från SS Manhem. Båda presterade i paritet med förväntningarna när de spelades sig in på plats 33 och 141 med 5,0 respektive 3,0 poäng av åtta möjliga. Vinnare blev förhandsfavoriten Yuri Solodovnichenko från Ukraina och Växjö SK. Du finner samtliga resultat och annan information om tävlingen i övrigt här och här.

 

Nästa stopp för Svensk Grand Prix är Hasselbacken Chess Open på kungliga Djurgården i Stockholm. Tävlingen spelas den 2-4 november och tävlingsinformation finner du här.