Äldre-Yngre matchen vanns av Äldrelaget (64½-37½)

 

Äldre-Yngre matchen, Manhems traditionella säsongsavslutning, gick den 15/5. Skulle rutin eller ungdomlig energi visa sig bli avgörande? Det förstnämnda visade det sig i och med att äldrelaget vann tämligen överlägset:

Fullpoängare i äldrelaget blev Darisuh Kenani, Anders Svensson, Bertil Ekstrand, Andreas Granath, Robert Bergström och Edwin Siwencrona. De som tog full poäng för yngrelaget var Eyakem Beyene och Tomas Le Rendu. Starkt jobbat av samtliga.

Prisutdelning för Vårmästerskapet skedde också under kvällen. Kunde du inte vara med och har pris att hämta går det att lösa i efterhand ifall du kontaktar klubben om saken.

Nu blir det mer eller mindre ett sommaruppehåll. Det schack som är igång under sommaren är blixttävlingen Sommarschacket på måndagar 18:30 (hela sommaren), Vegaligan (ifall man vill spela långparti) och Schackveckan med Göteborg Open (i Augusti).

Vill man spela utanför Göteborg finns såklart en del tävlingar; varav Schack-SM i Ronneby kanske är mest framträdande. Kan hänvisa till schack.se och spalten kommande arrangemang, som brukar vara ganska väluppdaterad. Kan nämnas att den till Göteborg relativt närliggande tävlingen Lilla Falköping Open går redan i helgen (19-20/5) för de som kan och vill vara med.