Manhems schackvecka 2015. Rond 6

Stormästarna lever farligt, för vad skall man annars säga när två av tre stormästare i GM-turneringen gick på pumpen i sjätte ronden. Det var för övrigt en riktigt kampmättad rond där alla 5 partierna är mycket sevärda.

Erik Blomqvist besegrade Patrick Zelbel tämligen behändigt, i partiet mellan Michael Wiendenkeller och Axel Smith hade den senare en merbonde som såg farlig ut men det utmynnade i remi. Johan Hultin ställde sin kung på ett randfält vilket föranledde Jonathan Westerberg att lägga ut en fälla som resulterade i en ogarderbar matt. Snyggt!
Även partislutet Tiger Hillarp Persson mot Linus Johansson var mycket underhållande där den senare drog det längsta strået. Detta gäller likaledes för Eduardas Rozentalis mot Jens-Ove Fries Nielsen där Jens Ove avslutade mycket snyggt. Mycket schackgodis på en gång.

Erik Blomqvist leder på 4,5 p före Jonathan Westerberg på 4 p.

20150812_171721[1]

Fries Nielsen vann elegant mot Rozentalis

I IM-turneringen tog Philip Lindgren sin femte seger och är nu endast en poäng från en tredje och sista inteckning för IM-titeln. Två ligger Petr Golubka Ukraina en halv poäng efter och ytterligare en halva efter ligger Mikkel Antonsen Danmark.

Trygve Dahl Norge är obesegrad i Elo 1 och leder på 5 poäng av 6. Tvåa är Jonas Bengtsson på 4,5 poäng.

20150812_172833[1]

Trygve Dahl Norge, hittills obesegrad

I Elo 2 delas ledningen av Ellen Kakulides Danmark och Peter Fendrich på 4,5 poäng.

20150812_173024[1]

Ellen Kakulidis i delad ledning i Elo 2