Snart dags för Manhems Schackvecka och Göteborg Open

Schacksällskapet Manhem har det stora nöjet att meddela att under tiden 8-14 augusti 2015 så kommer två starka schackturneringar att arrangeras i Mölnlycke, alldeles utanför Göteborg. Huvudnumret i den traditionella Manhems Schackvecka kommer att vara en stormästarturnering Härryda International Grandmaster Tournament med följande starka startfält:

Härryda International Grandmaster Tournament:

Namn  FED Elo 1/7
 1. GM Tiger Hillarp Persson  SWE  2563
2. GM Eduardas Rozentalis LTU 2530
3. GM Erik Blomqvist SWE 2487
4. IM Michael Wiedenkeller LUX 2461
5. IM Axel Smith SWE 2449
6. IM Jens Ove Fries Nielsen DEN 2423
7. IM Jonathan Westerberg SWE 2452
8. IM Patrick Zelbel GER 2450
9. IM Linus Johansson SWE 2379
10. FM Johan Hultin SWE 2355

I startfältet så ser vi flera toppspelare med svenskarna GM Tiger Hillarp Persson och GM Erik Blomqvist samt litauiske GM Eduardas Rozentalis i spetsen. Mot dessa stormästare ställs flera starka internationella mästare. Manhem ställer sitt hopp till Johan Hultin, som vann IM-turneringen för två år sedan och gör nu sin första start i Schackveckans GM-turnering.

Parallellt med GM-turneringen arrangeras även IM-turneringen Manhem International Master Tournament där Sveriges unga talanger, Philip Lindgren, Tom Rydström och Joar Ölund ställs mot rutinerat svenskt och internationellt motstånd. I denna turnering riktas Göteborgarnas intresse mot manhemiterna Harald Berggren Torell och Hatim al-Hadarani och även SK Kamraternas Ingvar Andreasson.

Manhem International Master Tournament:

Namn  FED Elo 1/7
 1. IM Mikkel Antonsen DEN  2469
2. IM Christian Braun GER 2420
3. IM Petro Golubka UKR 2407
4. FM Philip Lindgren SWE 2413
5. FM Martin Haubro DEN 2382
6. Ingvar Andreasson SWE 2356
7. FM Tom Rydström SWE 2346
8. FM Joar Ölund SWE 2328
9. FM Hatim al-Hadarani YEM 2254
10. Harald Berggren Torell SWE 2184

Båda turneringarna spelas som Berger-turneringar med nio ronder. Titelnormerna i respektive kommer att baseras på Elo-talen per den 1 augusti. Normen för stormästarinteckning i stormästarturneringen ligger preliminärt på 6½ poäng för samtliga titelkandidater. I IM-turneringen ligger normen för IM-inteckning preliminärt på 6 poäng för samtliga titelkandidater.

Turneringen kommer att spelas i kulturhuset i Mölnlycke centrum.

Under tävlingen kommer samtliga partier att direktsändas på nätet på sidan

www.ssmanhem.se/live/SchackveckanLive.htm.

De båda titelturneringarna är en del av SS Manhems Schackvecka 2015 som är en vecka fylld med allehanda schacktävlingar! För den spelsugne schackspelaren erbjuds följande tävlingar

  • Elo-turneringar i form av Berger-turneringar 8-14 augusti, parallellt med ovanstående titelturneringar.
  • Helgturneringarna Göteborg Open och Lilla Göteborg Open den 14-16 augusti, som är öppna för alla spelare, unga som gamla.

Till dessa turneringar går det fortfarande att anmäla sig. För mer information se Schackveckans hemsida eller kontakta SS Manhem via telefon 031 – 24 47 45 eller e-post info@ssmanhem.se . Alla intresserade hälsas varmt välkomna att delta eller att komma och se spelet på plats.

Vi arrangörer är glada och tacksamma för att följande är med och sponsrar Manhems Schackvecka: Härryda Kommun, Nordstan, VBK, Sveriges Schackförbund, Göteborgs Schackförbund och Schackakademien.