Manhems Schackvecka 7-16 augusti 2015

Den 7-16 augusti så är det återigen dags för SS Manhems traditionella schackvecka. Schackveckan kommer att gå av stapeln i Mölnlycke Kulturhus i Mölnlycke, ca 12 km från Göteborgs centrum. Huvudnumren i årets Schackvecka kommer att vara två titelturneringar, en GM-turnering och en IM-turnering.

Schackveckan kommer att bjuda på ett fyrverkeri av schacktävlingar och schackpropaganda för den intresserade! Huvudnumren under veckan kommer att vara

  • GM-turnering med 10 inbjudna spelare, spelas 8-14 augusti
  • IM-turnering med 10 inbjudna spelare, spelas 8-14 augusti
  • Elo-turnering i form av en Bergerturnering med 10 spelare, spelas 8-14 augusti. Finns det tillräckligt intresse så anordnar vi flera grupper.

Schackveckan kommer att avslutas helgen den 14-16 augusti med en stor öppen Fide-schweizer turnering, Göteborg Open, med start på fredag kväll 14 augusti och avslut söndag 16/8 på eftermiddagen. Parallellt med Göteborg Open så anordnar vi även Lilla Göteborg Open. Denna tävling är öppen för spelare från Norden med ranking upp till 1500. Speltider och ronder samma som för Göteborg Open.

Göteborg Open och Lilla Göteborg Open anordnas i samarbete med Göteborgs Schackförbund och IFK Hindås.

All information om Manhems Schackvecka, invigning och ingående tävlingar återfinns på hemsidan

https://www.ssmanhem.se/schackveckan

Schackveckan kommer att inledas med högtidlig invigning fredagen den 7 augusti och kommer att innehålla en simultan mot de deltagande stormästarna, lite mat och mingel, lottning av elitturneringarna samt visning av filmen Bobby Fischer against the world. Alla intresserade är varmt välkomna att delta på invigningen.

Information om invigning och hur man köper biljett till simultan och övriga aktiviteter återfinns på sidan

https://www.ssmanhem.se/schackveckan/invigning/

Anmälan till simultan och invigning görs till info@ssmanhem.se. Det finns ett begränsat antal platser till simultanen så för den intresserade rekommenderas tidig anmälan!

I IM-turneringen så finns det fortfarande ett antal platser kvar.  Om du är intresserad kontakta turneringsledaren Håkan Warston, hakan.warston(at)comhem.se, för mer information.

Anmälan till Elo-turneringen kan göras till info@ssmanhem.se eller direkt till Håkan Warston, hakan.warston(at)comhem.se

Alla hälsas varmt välkomna till Göteborg och Manhems Schackvecka i augusti!